Skip to the content

Întrebări frecvente

Mai jos vei găsi răspunsuri la unele dintre cele mai frecvente întrebări, precum și link-uri către alte resurse importante de informare, care te vor ajuta să înțelegi cât mai multe despre viața în West Gate Studios.

Campusul West Gate Studios este amplasat în cartierul Militari din București, în imediata vecinătate a stației de metrou Preciziei, pe bulevardul Preciziei nr. 24. Intră la secțiunea westgatestudios.ro/ro/unde-ne-gasesti pentru a vedea harta și mijloacele de transport cu ajutorul cărora poți ajunge.

Rezidenții care urmează cursurile Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” trebuie să ia metroul M3 din stația Preciziei, situată chiar la ieșirea din campus și să coboare la stația Eroilor, situată în imediata vecinătate a Universității.

Rezidenții care urmează cursurile Universității Politehnice sau a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării trebuie să ia metroul M3 din stația Preciziei și să coboare la stația Politehnica, situată în imediata vecinătate a respectivelor Instituții de Învățământ Superior.

Rezidenții care urmează cursurile Universității București trebuie să ia metroul M3 din stația Preciziei, să coboare la stația Piața Unirii 1 pentru a schimba în stația Piața Unirii 2 cu metroul M2 în direcția Pipera și să coboare la stația Universitate, situată în imediata vecinătate a Universității.

Rezidenții care urmează cursurile Academiei de Studii Economice (ASE) trebuie să ia metroul M3 din stația Preciziei, să coboare la stația Piața Unirii 1 pentru a schimba în stația Piața Unirii 2 cu metroul M2 în direcția Pipera și să coboare la stația Piața Romană, situată în imediata vecinătate a Academiei.

Vizita se poate programa în orice zi a săptămânii, de luni până vineri, sunând la numărul de telefon 021 539 02 64, ori prin transmiterea unui mesaj la adresa de email office@ihouse-westgate.ro.

Este important să precizați ziua și ora la care puteți ajunge pentru a vizita campusul și o unitate de locuit.

De asemenea, ne puteți vizita și la biroul administrativ, al cărui program este: Luni: 10:00 - 17:00, Marți - Vineri: 09:00 - 17:00.

West Gate Studios este un campus în care pot locui peste 1650 de tineri de diferite naționalități și etnii. Toți formează o unică și plină de viață, special creată pentru a promova valorile naționale și multiculturalitatea. Vârsta rezidenților care doresc să locuiască în West Gate Studios este de minimum 18 ani și maximum 30 de ani, orice excepție de la această regulă putând fi acceptată de către Business Manager-ul Campusului. 

West Gate Studios este alegerea perfectă pentru tinerii aflați în căutarea unui mediu de locuit și studiu care să le asigure un pachet complet de servicii acoperirea tuturor nevoilor. De aceea, campusul include în pachetul său de servicii: chirie, bibliotecă și sală de studiu, serviciu de curățenie pentru asigurarea siguranței sanitare, servicii de pază, internet Wi-fi, abonament medical la clinica privată Medicover și nu în ultimul rând, piscină.

De asemenea, fiind amplasat în cadrul West Gate Business District, campusul oferă acces facil la mediul de business și dezvoltare a companiilor multinaționale pentru cei interesați de dezvoltare personală și profesională prin intermediul stagiilor de internship. 

 

Campusul West Gate Studios este compus din trei clădiri de locuit multi-etajate, de 11 etaje fiecare, care cuprind un total de 745 unități de locuit de două tipuri:

- 615 camere Studio, cu o suprafață de 25 mp și balcon;

- 210 camere Junior Suite, cu o suprafață de 37 mp și balcon;

Detalii privind dotările și fotografii pot fi vizionate aici http://westgatestudios.ro/locuinte

Toate camerele au în dotare 2 (două) paturi, deci pot fi cazate 2 persoane.

Dacă vrei să locuiești singur în cameră, trebuie să achiți tariful specific pentru ocuparea ambelor locuri din respectiva unitate de locuit. Prețurile le poți afla accesând următorul link http://westgatestudios.ro/preturi.

În fiecare Studio se găsesc următoarele dotări standard: 2 paturi, 2 birouri cu 2 scaune, 2 dulapuri pentru haine, mobilier specific pentru spațiul destinat bucătăriei,o plită electrică, un cuptor cu microunde, un frigider, un televizor cu cablu TV, internet și un aparat de aer condiționat draperii și perdele, precum și baie cu duș. 

În fiecare Junior Suite se găsesc următoarele dotări standard: 2 paturi, 1 birou cu scaun (cu posibilitatea de a suplimenta camera cu încă un set), un şifonier cu 3 uşi pentru haine, canapea cu 2 fotolii, mobilier specific pentru spațiul destinat bucătăriei, masă cu 2 scaune, o plită electrică, un cuptor cu microunde, un frigider, măsuță pentru cafea, un televizor cu cablu TV, internet și un aparat de aer condiționat, draperii și perdele, precum și baie cu duș.

Tinerii care solicită un loc atât într-o cameră Studio, cât și într-o cameră Junior Suite beneficiază de un preț de închiriere fix. Prețul este unic, include întreg pachetul de servicii și nu are alte costuri adiționale.

Prețurile le poți afla accesând următorul link - PRETURI

Tânăr profesionist are o vârstă de până la 30 ani. Pentru a locui în campus, el trebuie să încheie un contract de închiriere pentru ambele locuri din orice tip de cameră (de tip Studio sau Junior Suite) pentru întreaga perioadă contractuală.

Tinerii profesioniști care solicită închiriere atât într-o cameră Studio, cât și într-o cameră Junior Suite beneficiază de un preț de închiriere fix. Prețul este unic, include întreg pachetul de servicii și nu are alte costuri adiționale.

Prețurile le poți afla accesând următorul link - PREȚURI

În afara prețului de închiriere mai trebuie constituit un depozit - garanție. Valoarea acestuia depinde de tipul unității închiriate și numărul de locuri pe care le solicitați, după cum urmează:

- echivalentul în lei a 300 euro per loc, respectiv 600 euro în situaţia contractării a două locuri, pentru tinerii care aleg să închirieze o cameră Studio;

- echivalentul în lei a 480 euro per loc, respectiv 840 euro în situaţia contractării a două locuri, pentru tinerii care aleg să închirieze o cameră tip Junior Suite;

Precizări: 

- Garanția se achită integral, în același timp cu plata în avans pentru toată perioada contractuală.

- După expirarea contractului de închiriere, în termen de maximum 60 zile de la eliberarea camerei, depozitul - garanție este restituit, mai puțin orice obligații financiare neonorate, contravaloarea unor eventuale deteriorări etc.

Alte cheltuieli:

a) Contravaloarea serviciilor suplimentare (închiriere mașină de spălat, loc parcare, pachet lenjerie sau servicii Internet Premium).
b) În cazul în care se constată prejudicii aduse elementelor din dotarea camerei sau a spațiului de folosință comună, acestea vor fi facturate conform prevederilor contractuale.

Facturile emise de West Gate Studios pot fi plătite astfel:

A. Plata în numerar

- la casieria WGS (fără comision). Programul este de luni până vineri, de la 8.00 la 16.00.
- la ghișeul oricărei agenții bancare a BRD, Alpha Bank sau BCR
Atenție: Pentru efectuarea plății la ghișeele bancare, este necesar să prezentați factura West Gate Studios. Vă recomandăm să păstrați chitanța.

B. Prin Ordin de Plată

Pentru ca plata să poată fi alocată contului dumneavoastră, vă rugăm să menționați codul de client pe ordinul de plată.
Conturile bancare West Gate Studios sunt următoarele:

BRD RO43BRDE450SV28457064500
Alpha Bank RO65BUCU078823522511RO01
BCR RO48 RNCB 0077120585530001

Atenție: Plățile prin OP sunt purtătoare de comisioane bancare.

C. Online, cu cardul personal prin serviciului „Internet banking”, care se efectuează direct din contul personal din Portalul WGS

 

Solicitările de închiriere depuse de noii clienți pentru anul următor se primesc începând cu data de 1.07. Acestea sunt soluționate pe măsura primirii, după principiul „primul venit, primul servit”. Nu există un termen limită pentru transmiterea solicitărilor de închiriere, activitatea putând fi sistată doar după ocuparea tuturor locurilor disponibile.

Pentru a locui în campusul West Gate Studios trebuie parcurse următoarele etape:

1. Intră pe următorul link: 

2. Completează rubricile din „Cerere de închiriere” și transmite-ne documentul prin apăsarea butonului „Aplică”.

3. După aprobarea cererii de închiriere, vei primi pe email factura proformă ce include valoarea prețului de închiriere pentru toată perioada contractuală și depozitul - garanție. 

Factura are ca termen maximum de valabilitate 5 zile calendaristice de la data emiterii. În situația în care aceasta nu este plătită în termenul precizat, cererea ta va fi anulată și va trebui să transmiți o nouă solicitare în momentul în care vei fi în posesia surselor financiare necesare.

4. În aceeași zi în care plata efectuată este confirmată în sistemul contabil, îți vom transmite pe email factura fiscală corespunzătoare plății efectuate și contractul de închiriere.

5. În acest moment, locul tău este rezervat; vei fi informat pe email în legătură cu data în care ai fost programat pentru preluarea camerei. Semnarea contractului va putea fi efectuată în momentul preluării camerei.

În fiecare an se desfășoară campania de reînnoire a contractelor pentru rezidenții care doresc să-și prelungească contractul în WGS pe perioada următorului an. Pe parcursul campaniei, rezidenții beneficiază de un preț de închiriere preferențial și li se poate garanta ocuparea aceluiași loc.

Pentru a reînnoi contractul de închiriere trebuie parcurse următoarele etape:

1. Accesează Portalul la link-ul info.westgatestudios.ro, conform instrucțiunilor.

2. Completează și transmite cererea de închiriere.

3. Dacă cererea ta este aprobată, vei primi o factură proformă pe care va trebui să o achiți până la data scadenței acesteia, dată indicată pe document.

4. După confirmarea plății tale în sistem, vei primi factura fiscală aferentă și contractul pentru anul următor; semnarea contractului va putea fi efectuată la biroul administrativ.

Precizare: în situația în care, din diferite motive, nu poți decide reînnoirea contractului în perioada ofertei speciale, vei putea solicita oricând acest lucru fără a beneficia însă de prețul special și doar în funcție de locurile disponibile.

Accesul la portal se face la următoarea adresă: info.westgatestudios.ro

În situația în care accesați pentru prima dată portalul sau ați “rătăcit” parola de acces, vă rugăm să urmați pașii de mai jos:

Dacă deschideți portalul pentru prima dată, va trebui să solicitați o nouă parolă. Obțineți acest lucru printr-un simplu click pe butonul „Vreau o nouă parolă!”

Pentru că sistemul să emită automat o parolă, trebuie să introduceți următoarele două informații în câmpurile afișate: adresa proprie de email și marca rezidentului.

Adresa de email este cea indicată în Formularul de Închiriere și în contract, iar marca rezidentului (codul de client) o găsești tipărită pe oricare dintre facturile emise. Pentru un ajutor suplimentar apăsați butonul de „Hint”.

Parola pe care o primiți pe email nu se poate modifica, dar puteți oricând solicita una nouă în eventualitatea în care ați „rătăcit-o” pe cea veche.

Folosind adresa de email și parola pe care o veți primi pe această adresă, puteți să vă logați / autentificați ori de câte ori doriți.

Precizare: Portalul WGS este disponibil după data începerii contractului de închiriere.

Rezervarea locului de închiriere este asigurată doar după achitarea facturii proforme și semnarea contractului de închiriere. 

Procesul de închiriere are loc conform unui program anunțat pe adresa de e-mail furnizată la rezervarea locului în campus.

Procesul de închiriere este unul foarte important, deoarece în timpul acestuia are loc evaluarea unității închiriate la momentul intrării în spațiu. Acest lucru se efectuează prin completarea unui Raport de verificare a camerei, cu ajutorul căruia se stabilește starea acesteia la momentul intrării și, respectiv, ieșirii din spațiu. Este important să știți că fiecare ocupant al unei camere este responsabil de starea în care aceasta se va prezenta la momentul predării.

Echipa de management și Asistenții Rezidențiali sunt la dispoziția voastră pe toată durată procesului de preluarea a camerei, pentru a vă ajuta și a vă răspunde la orice întrebare. Ne puteți contacta la numărul de telefon 021.539.02.64.

Din păcate, nu vă putem asigura preluarea camerei în situația în care sosiți mai devreme de data programată. Capacitatea noastră de închiriere este ocupată în întregime pe întreaga durată a anului și avem nevoie de câteva zile, înainte de începutul noului contract, pentru a pregăti camerele pentru noii rezidenți.

Da, puteți sosi mai târziu față de data comunicată pentru preluarea camerei. În această situație, vă rugăm să ne anunțați pentru a vă aștepta.

Ai nevoie de foarte puține lucruri suplimentare. Camera ta este complet mobilată. Fiecare cameră are în dotare televizor, frigider, aer condiționat, plită electrică, cuptor cu microunde. Toate detaliile legate de dotări le puteți găsi la punctele 7, 8 și 9 sau la acest link http://www.westgatestudios.ro/locuinte

Singurele articole de care mai ai nevoie sunt:

• Lenjerie de pat, pături/cuverturi şi pernă

• Prosoape şi şervete mai mici

• Ustensile pentru gătit, tacâmuri, pahare

• Detergent de rufe şi detergent de spălat vase

• Alimente

Toate contractele de închiriere se încheie pentru o perioadă de 11 luni și 10 zile, între 1.10 a anului curent și 10.09 a anului următor.

Nu sunt admise solicitări al căror dată de finalizare expiră înaintea datei de 10.09.

Adresa ta poștală conține următoarele detalii:

Numele și prenumele tău

WEST GATE STUDIOS,

Clădirea A1 / A2 / B1 / B2, camera .........

Blvd. Preciziei nr.24, sector 6, cod poştal 062204, București, România

Pentru a solicita înscrierea mențiunii de stabilire a noii resedințe în actul de identitate, trebuie să vizitați mai întâi biroul administrativ pentru a primi contractul in original, semnat și stampilat. Cu acest document, în original și în copie, împreună cu actul de identitate și documentul care face dovada achitării taxei extrajudiciare de timbru în valoare de 5 lei, trebuie să vă prezentați personal la Secția 21 de Poliție, care se află langa stația de metrou Gorjului, la adresa: str. Dezrobirii nr. 37, sector 6.

În West Gate Studios funcționează următoarele spații comerciale și de recreere:

- Clinică medicală privată Medicover;

- Supermarket Mega Image;

- Restaurant - cantină;

- Sală de fitness

- Teren pentru tenis de câmp;

- Spațiu în aer liber amenajat cu grătare pentru activități de divertisment și recreere;

- Spălătorie pentru haine, la parterul clădirii de locuit B2;

- Săli de studiu și multifuncționale pentru petrecerea timpului liber:

- biblioteca în clădirea de locuit B1;

- sala de studiu în clădirea de locuit B2;

- Art Café

- Spălătorie auto

- Piscină

Campusul are pază asigurată 24 ore din 24.

Rezidenții pot solicita suplimentar închirierea, pentru întreaga durată de valabilitate a contractului de închiriere, a unei mașini de spălat; aceasta se montează doar de către personalul tehnic propriu, nefiind permisă instalarea de mașini de spălat personale.

Rezidenții care nu doresc să aibă o mașină de spălat în cameră pot spăla îmbrăcămintea apelând la serviciile oferite de Spălătoria West Gate, situată la parterul clădirii de locuit B2. Spălătoria este deschisă de luni până vineri, între orele 7.30 – 15.30, însă este disponibil și serviciul în regim self-service, deschis 24/7.

Accesul la internet este inclus în prețul de închiriere și este asigurat în toate camerele și în toate spațiile publice existente în complexul West Gate Studios (săli de studiu și multifuncționale, restaurant).

Pentru conectarea la internet beneficiezi atât de internet Wi-fi, cât și internet prin cablu. 

Pentru conectarea la internet prin cablu:

Conectează-ți laptopul la priza de date din perete, prin intermediul cablului de rețea albastru/gri care ți-a fost oferit în cameră și vei beneficia de Internet cu următoarele caracteristici: viteză download: între 6Mbps și până la 4Mbps / Viteza upload: 2Mbps.

Pentru conectarea la internet prin Wi-fi: 

Conectează-ți laptopul la rețeaua Wi-fi specifică etajului și clădirii în care locuiești. 

Există două persoane experte în IT la West Gate Studios care te pot ajuta în problemele legate de Internet.

Cei care doresc să navigheze pe Internet la viteze superioare (10Mbps) pot solicita, la contractare sau oricând pe perioada derulării contractului, activarea serviciului suplimentar Internet Premium și vor beneficia de Internet cu următoarele caracteristici:

viteză download: între 10Mbps și până la 100Mbps / viteză upload: 2Mbps.

De asemenea, în sala de studiu și în sala multifuncțională ai acces la Internet wireless printr-o parolă, pe care o primești de la personalul din recepțiile clădirilor B1 și B2.

Rezidenții pot studia în sălile de studiu amenajate la parterul clădirilor de locuit B1 și B2. Sălile de Studiu pot fi folosite non-stop, ordinea de ocupare a locurilor fiind guvernată de principiul „primul venit - primul servit”. Rezidenților nu le este permis să lase lucruri personale peste noapte în sală de studiu, să doarmă sau să se distreze. Cei care nu respectă aceste reguli riscă să nu li se mai permită accesul în aceste spații și pot suporta o eventuală taxă de curățenie.

Orice documente pot fi tipărite, contra cost, la recepția clădirii B1.

Dispunem de circa 350 de locuri de parcare, atât suprateran, cât și subteran, care pot fi solictate, suplimentar, contra cost.

Pentru biciclete, dispunem de 2 rasteluri speciale, situate lângă clădirile B1 și B2. Pentru utilizarea acestora nu se percepe nicio taxă.

Toate problemele legate de întreținerea unității de locuit, a dotărilor și echipamentelor aferente, trebuie anunțate imediat. Orice solicitare de intervenție în cameră pentru reparații sau înlocuiri trebuie transmisă direct Biroului Administrativ, online de pe Portal, care poate fi accesat din website-ul info.westgatestudios.ro.

Solicitările de întreținere și reparații care nu sunt urgente se efectuează în termen de maximum 2 - 3 zile lucrătoare. În eventualitatea, de nedorit, a apariției unei situații de urgență - cum ar fi o inundație, un duș care se defectează, o ușă de cameră care nu se încuie etc. - apelează Administrația sau, după orele de program, personalul din recepția clădirii în care locuiești.

Toate intervențiile de întreținere și reparații sunt executate de personal calificat propriu. Dacă transmiți o sesizare, se consideră că ai permis personalului de întreținere să intre în camera ta pentru efectuarea întreținerii/reparației solicitate.

Administrația West Gate deține un grafic al lucrărilor de administrare și întreținere, care este actualizat și implementat permanent, astfel încât clădirile rezidențiale să fie întreținute în condiții foarte bune.

Sunt gratuite și nu se facturează orice solicitare de reparații, de înlocuire ori completare a unor obiecte, care apar ca urmare a uzurii acestora în urmă unei utilizări normale, la finalul duratei normale de viață a lor. Sunt gratuite, de asemenea, intervențiile pentru remedierea defecțiunilor în funcționare a echipamentelor și utilajelor care deservesc clădirile de locuit, precum și lucrările de curățenie și igienizare efectuate înainte de intrarea în spațiul de locuit.

Cheltuielile generate de lucrările de reparații sau pentru înlocuirea unor obiecte, apărute că urmare a unei utilizări / acțiuni deliberate inadecvate a rezidentului ori din neglijența sa vor fi suportate de către acesta.

Rezidenții sunt cei care trebuie să suporte contravaloarea cheltuielilor de înlocuire ale consumabilelor din propria unitate de locuit (exemplu: becuri), cât și de costurile de reparare și / sau înlocuire ale elementelor deteriorate sau folosite necorespunzător, garnituri și dispozitive de fixare (inclusiv deteriorări aduse pereților că urmare a utilizării unor materiale adezive sau cuie). Nu este permisă scoaterea nici unui element de mobilier din cameră.

Lista completă a prețurilor percepute pentru lucrări curente de reparații și diverse servicii suplimentare poate fi consultată în Anexa nr. 7 la Contractul de închiriere.

La finalizarea lucrării solicitate, rezidentul va semna pentru conformitatea lucrării, iar contravaloarea acesteia se va regăsi pe factura emisă.

Asistenții rezidențiali ai campusului sunt permanent în contact cu voi. Ei joacă un rol special în administrația West Gate. Asistenții rezidențiali au experiență și sunt pregătiți pentru a rezolva situațiile conflictuale, cele de urgență și de prim ajutor, fiind permanent la dispoziția rezidenților pentru a-i ajuta și îndruma.

Prin intermediul abonamentului de sănătate la Medicover, rezidenții pot beneficia de următoarele servicii medicale:

hotline medical – este o linie telefonică (021/310.40.40) prin intermediul căreia echipa de medici Hotline Medicover oferă asistență medicală 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru orice problemă medicală, oricând este necesar. În funcţie de fiecare caz în parte, acesta poate oferi un sfat medical.

consultații de urgență la clinica Medicover – dacă apar situații de urgență, acestea pot fi tratate în cadrul clinicii Medicover West Gate (pentru urgențele care nu necesită ambulanță sau internare).

medic de familie – Medicover are în echipa sa un număr de 6 medici de familie la care studenții se pot înscrie.

medic generalist / medic internist – în baza abonamentului, studenții se pot programa ori de câte ori consideră necesar la o consultație.

1 set de analize de laborator – un număr de 12 analize de bază, care oferă o imagine clară asupra stării de sănătate a persoanei în cauză: hemoleucogramă, profil lipidic, creatina serica, glucoza serică, GPT, analize de urină (sediment, biochimie).

Pentru a efectua o programare, apelează la 021.9896 și precizează clinica dorită, respectiv Medicover West Gate Park. Programările se pot efectua și online ori direct, la recepția clinicii Medicover West Gate.

Campusul West Gate Studios este renumit prin nivelul ridicat de siguranță și securitate oferit rezidenților.

Fumatul și animalele nu sunt permise în incinta unităților de locuit.

Pentru mai multe detalii legate de regulile interne de convetuire, puteți intra pe Portal la adresa de website info.westgatestudios.ro pentru a consulta Anexa 6 -  Ghidul Rezidentului. Acesta vă poate oferi tot ceea ce este nevoie să știți despre West Gate Studios.

Completează cererea de închiriere în campus!