Skip to the content

5 semne că este momentul să iei o pauză de la tehnologie în timpul universității

PROVOCĂRILE ÎNVĂȚĂRII LA DISTANȚĂ

Trebuie să recunoaștem că universitatea a fost, în timpul pandemiei, un mediu destul de dur pentru studenți. În timp ce posibilitatea de a lucra online este foarte ofertantă și facilă, aceasta poate duce, de asemenea, la daune grave ale sănătații mintale, din cauza lipsei de socializare față în față și o cantitate copleșitoare de presiune pentru elevi să se adapteze la noi metode de învățare.

AMÂNI LUCRURILE PENTRU O ALTĂ ZI?

Procrastinarea este un cuvânt care este foarte utilizat în lumea universitară și poate să fie o problemă majoră pentru mulți studenți. Astăzi este foarte ușor să găsești alte lucruri de făcut. Studenții iubesc să folosească social media și alte platforme online pentru a ajuta la distragerea atenției de la sarcinile mai dificile și care necesită mai multă concentrare.

Cea mai mare distragere a multor studenți este aplicația TikTok, unde își petrec foarte mult timp. Adesea ajung întotdeauna pe aplicație chiar înainte de a trebui să înceapă orice sarcină legată de universitate.

TULBURĂRI DE SOMN?

După cum mulți studenți vor ști, privarea de somn este uzuală. Mulți studenți au un model de somn nesănătos cu ore neregulate, prea puține ore sau adesea dorm prea mult timp. Studiile arată că dispozitivele sunt un factor cheie care contribuie la un somn prost. Conform cercetărilor, utilizarea repetată a unui ecran luminos timp de 5 zile poate întârzia ceasul biologic cu 1,5 ore, acest lucru înseamnă că ne dorim în mod constant să mergem la culcare mai târziu și să dormim mai mult.

Un alt studiu arată cum creșterea cerințelor academice și o viață socială activă fac dificil pentru studenți să-și finalizeze sarcinile mai devreme în timpul zilei, necesitând utilizarea computerelor și a dispozitivelor mai târziu în noapte.

O soluție ar fi gestionarea timpului din zi pentru a ajuta la reducerea acestei urgențe de a folosi mai multe dispozitive noaptea pentru muncă. Limitarea sau, în mod ideal, tăierea contactului complet cu orice lumină artificială va fi benefică.

LIPSA MOTIVAȚIEI ȘI A CONCENTRĂRII?

Este foarte obișnuit ca studenții să devină neliniștiți și, în general, foarte nemulțumiți de experiența universitară. Am ajuns într-o etapă în care lucruri precum sarcinile și viața socială devin doar o iluzie și o mulțime de timp este petrecut pe lucruri neproductive, cum ar fi statul în pat, glisând prin social media. O mare parte din acest lucru este cauzat de lipsa de motivație și de distragerea atenției 24/7 de către tehnologie.

DECI, CARE ESTE RĂSPUNSUL?

Nu există o soluție unică pentru abordarea tuturor problemelor pe care le-am ridicat mai sus și pe care le experimentăm cu toții la un anumit nivel, dar o utilizare excesivă a tehnologiei pare să fie cauza care stă la baza tuturor acestor probleme.

O metodă excelentă de a reduce timpul petrecut pe ecrane este prin setarea unui lucru care nu ține cont de tehnologie. Ajută la reîmprospătarea minții și, la rândul său, ajută la recuperarea unui sentiment de motivație care se transferă înapoi la lucrurile importante, cum ar fi socializarea și productivitatea!

Completează cererea de cazare în campus!