Skip to the content

Love Yourself First – cum să începi să te iubești pe tine însuți

Iubirea de sine este un concept popular în secolul curent, spus mai mult ca teorie, din păcate. Prioritățile în ziua de astăzi de cele mai multe ori presupun jobul, școala sau facultatea, familia, partenerii de viață, astfel, propria persoană ajungând pe ultimele locuri în lista de priorități.

Adevărul este că iubirea de sine nu este o sarcină ușoară. Trebuie să te uiți cu adevărat în adâncul sufletului tău și să reușești să te accepți cu bune și cu rele.

Ce înseamnă iubirea de sine?

În ceea ce privește relația cu propria persoană, există trei aspecte de interes major. Încrederea de sine este un factor important, fiind strâns legată de respectul de sine. Lucrând la încrederea de sine are efect imediat în nivelul de acceptare și demonstrează că fiecare dintre noi are control asupra respectului față de propria persoană, dacă reușim să ne controlăm criticul interior.

Pentru a realiza acest lucru, trebuie să fii conștient că acest critic poate să reprezinte cea mai mare barieră în drumul spre iubirea de sine, adunând toate temerile, îndoielile și prejudecățile. Din păcate, acest critic interior nu este întotdeauna ușor de distins față de celelalte gânduri și idei din mintea noastră. Un prim pas în drumul spre iubirea de sine este recunoașterea acestei voci interioare.

Există multe concepții greșite despre iubirea de sine.

În momentul în care lucrezi la iubirea și acceptarea de sine vei petrece mult timp gândindu-te la propria persoană. La început, acest lucru poate părea ciudat și egoist, fiind astfel asemănat cu ceva rău.

Adevărul este că te poți gândi la tine și poți avea grijă de tine în timp ce ai loc și pentru alții în viața ta. Doar pentru că investești timpul în tine și te străduiești să fii mai iubitor și mai grijuliu în interior, nu înseamnă că îi vei ignora pe toți ceilalți din viața ta. De fapt, să te iubești mai întâi pe tine însuți, îți va oferi o capacitate mai mare de a-i iubi pe ceilalți.

A te iubi pe tine este o acțiune pe care trebuie să o faci pentru tine, fără a căuta motive adiționale, precum grija și iubirea celor din jur. Trebuie să conștientizezi că a te iubi pe tine este îndeajuns.

Astfel că, acest proces de a-ți iubi sinele se aseamănă mai mult cu o călătorie decât cu o destinație. Vei avea zile mai bune și zile mai rele, cu suișuri și coborâșuri. Să te iubești pe tine însuți va deveni mai ușor în timp și vei începe să simți beneficiile acesteia destul de repede. Dar nu va exista vreodată un moment în care poți să tai „iubirea de sine” de pe lista ta de lucruri de făcut și să treci la altceva.

Cum să începi să-ți iubești propria persoană?

Vestea bună este că dacă vrei să începi să lucrezi la iubirea de sine o poți face chiar de astăzi. Există o mulțime de lucruri pe care le puteți face în mod regulat pentru a face mai ușor să găsești iubirea de sine în interior și să începi să te simți mai fericit, mai încrezător și în siguranță.

Vei avea multă muncă interioară de făcut, ceea ce va însemna că vei descoperi multe gânduri și emoții, pe care trebuie să le procesezi cu atenție. Este mult mai ușor să realizezi această auto-descoperire dacă împărtășești cu cine pe care îl cunoști și în care ai încredere, spre exemplu un membru al familiei, un prieten sau, dacă ai nevoie, cineva specializat care îți poate oferi ajutor profesionist.

De asemenea, în acest proces este foarte important să fii blând cu tine însuți, să ai capacitatea să te ierți și să ai răbdare, deoarece nu vei obține rezultate uriașe peste noapte. Ține minte: a învăța să te iubești pe tine însuți nu este o călătorie cu o destinație finală. Te vei lovi de denivelări pe drum și, uneori, vei simți că faci doi pași înainte și unul înapoi.

Fii răbdător cu tine și în curând vei descoperi că a învăța să te iubești mai întâi pe tine a fost cea mai bună decizie pe care ai luat-o vreodată.

De ce merită să depui atât de mult efort să te iubești pe tine?

Pentru că în momentul în care reușești acest lucru, toate celelalte aspecte din viața ta vor avea de câștigat: sănătatea ta mintală va fi îmbunătățită, oportunitățile și relațiile din viața ta vor avea parte de schimbări în bine, până și starea de fericire va fi sporită.

Completează cererea de cazare în campus!