Skip to the content

4 sfaturi utile pentru viitorii studenți

Atunci când te gândești ce facultate dorești să urmezi, apar mereu întrebări ce îl au în față pe „dacă”. Dacă nu am ales corect? Dacă trebuia să aplic în mai multe locuri? Dacă am ales programul de studiu greșit?

Și întrebările pot continua... mereu trebuie să fii pregatit și să nu dai oportunitatea gândurilor negative și îngrijorărilor să te cuprindă.

Să îți alegi facultatea este momentul care îți va defini viața, fie că ești conștient sau nu. Alege înțelept, ascultă sfaturile din jurul tău, dar fii tu cel ce ia decizia. Nu-i lăsa pe alții să aleagă pentru tine și asumă-ți decizia luată.

  1. Alege-ți locația potrivită

În momentul în care trebuie să alegi țara în care dorești să-ți realizezi studiile superioare, nu uita să iei în considerare și România. Mereu sună incitant oportunitatea de a studia în străinătate, dar înainte de a lua o astfel de decizie importantă, îți poți pune în balanță punctele pro și contra. Cel mai potrivit e să alegi țara cu cele mai bune oportunități de muncă oferite studenților, standardele educaționale și programele de învățământ.

Vei ști când ai luat decizia corectă, deoarece nu vor exista multe lucruri care să te facă să te răzgândești. Să fim sinceri… locul perfect nu există. Mereu este ceva ce nu o sa ne placă, dar aceste motive vor fi eclipsate de o multitudine de avantaje.

  1. Specializarea face diferența

Înainte de a alege facultatea pe care o consideri potrivită pentru tine, trebuie să te hotărăști întai la o specializare. Majoritatea fac greșeala să pună accentul pe universitate și nu pe programul de studiu.

Nu selecta un program de studiu după notorietatea lui, interesează-te de profesorii de la acel program, caută tematica cursurilor pe site-ul facultății, interesează-te de structura acestuia, relevanța, ce posibile opționale poti lua. Fii mereu cu un pas înainte! Important este să alegi ceva ce te definește, te pasionează și, cel mai important, să știi că nu vei regreta decizia luată.

  1. Cămin = Studenție

Vrei să te bucuri de studenție la maximă capacitate? Iată un mic sfat: nu alege să stai în chirie încă din primul an. Cele mai frumoase amintiri din cadrul facultății o să ți le faci în cămin, locul unde vei pierde nopți cu alți studenți, nu doar pentru a învăța împreună, ci și pentru a petrece timp liber și a te distra. Interesează-te ce variante îți dă facultatea pe care ai ales-o de cazare sau poți cauta oricând un cămin privat.

Dar, cel mai important atunci când îți alegi cazarea la un camin, interesează-te de activitățile pe care aceștia le realizează. Cu cât există mai multă socializare între studenți, cu atât există mai multe posibilități de distracție și de construire de amintiri de neuitat.

  1. Ieși în evidență

La majoritatea facultăților, de cele mai multe ori modul în care te prezinți și îți expui ideile de este cel care te pune în fruntea clasamentului. O expresivitate naturală, carismă și un grad mare de extrovertire, acestea vor fi puncte tale forte pentru a ieși în evidență.

Pentru a îmbunătăți șansele de admitere la o facultate de top nu uita că voluntariatul este foarte important și pentru viitorul tău, pentru că universitățile și angajatorii vor ține cont de apartenența ta într-o asociație unde ai făcut voluntariat.

Cuvântul „facultate” impune seriozitate și știi că este momentul în care, practic, vei intra puțin câte puțin în viața de adult. Să nu-ți fie teamă, e normal să greșesti, dar cel mai important e să fii sigur că alegerea luată în final să fie 100% a ta.

 

Completează cererea de cazare în campus!