Skip to the content

4 pași simpli pentru un stil de viață eco-friendly

Reduceți consumul. Reutilizați materiale. Reciclați produse. Acestea sunt cuvintele care pot face diferența între o planetă poluată și una curată. În fiecare an mii de sticle, ambalaje și reziduuri sunt aruncate în apă sau în păduri, luând zeci de ani să se descompună, ducând la distrugerea habitatelor naturale și la dispariția diverselor specii. Pentru a se vedea diferența, noi trebuie să fim schimbarea.

Așadar, cum luăm aceste cuvinte și le transformăm în acțiune? Dacă doriți să adoptați un mod de viață ecologic, mai prietenos cu mediul înconjurător, dar nu sunteți sigur de unde să începeți, regăsiți mai jos patru pași simpli care vă pot ajuta să faceți o diferență.

  1. Reduceți consumul produselor de unică folosință. Acesta este probabil unul dintre cele mai simple moduri de a începe un stil de viață ecologic. Sacii de cumpărături, sticlele de apă și recipientele produselor de curățare sunt doar câteva produse de unică folosință pe care le puteți înlocui cu unele reutilizabile. Aceste schimbări ar putea părea mici și nesemnificative atunci când te uiți la ele pe o scară mai mică, dar luând în considerare cât de multe sunt folosite în medie în fiecare an, veți vedea că acestea fac o diferență uriașă.

 

  1. Reutilizați obiectele / lucrurile pe care nu le mai folosiți. De ce să nu vă folosiți de vechile haine pe care le-ați uitat în spatele dulapului? În loc să le aruncați, puteți să le donați persoanelor care au cu adevarat nevoie sau chiar să le vindeți dacă au fost păstrate într-o stare bună. Fiecare lucru nefolositor al nostru poate fi comoara altcuiva. Această metodă se poate aplica nu doar în domeniul vestimentar. Având în vedere amploarea pe care a luat-o social media, este atât de ușor să vinzi/cumperi produse utilizate deja de altcineva.

 

  1. Deveniți propiul fermier. Acesta este o metodă distractivă de a adopta un stil de viață ecologic mai prietenos. Prin creșterea propriilor alimente, veți evita utilizarea de substanțe chimice și pesticide, care pot fi incredibil de dăunătoare pentru mediu. Dacă sunteți îngrijorați cu privire la spațiu (sau lipsa acestuia) în apartamentul vostru, atunci când creșteți propriile alimente, puteți adopta această metodă utilizând ghivece, folosind plante care nu necesită o cantitate mare de lumină solară, cum ar fi fasolea, mazărea, afinele sau zmeura.

 

  1. Fiți propriul susținător al cauzei. Dacă vă simțiți în mod special motivați să trăiți un stil de viață ecologic mai prietenos și să aveți un impact pozitiv asupra mediului, una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru este de a deveni un susținător al cauzei. Începeți prin a purta o conversație cu prietenii, familia și prietenii voastră despre cât de mult vă preocupă mediul. Pe măsură ce aflați mai multe despre protejarea mediului și vă acomodați cu acest stil de viață ecologic, puteți trece la educarea altora prin împărtășirea a ceea ce știți, fie pe profilele voastre de social media, pe un blog sau chiar prin găzduirea de seminarii.

 

Nu există o soluție simplă și completă pentru o viață mai prietenoasă cu mediul, dar există multe măsuri mici pe care le puteți lua pentru a vă ajuta pe parcurs. Iar dacă sunteți vreodată îngrijorati dacă aceste acțiuni pot face cu adevărat o diferență, amintiți-vă că atunci când sunt combinate în timp, mici schimbări vor face un impact imens asupra mediului nostru. Dacă am adopta fiecare chiar și unul dintre elementele enumerate mai sus în viața noastră, imaginați-vă efectul pozitiv pe care l-ar putea avea asupra planetei noastre!

Completează cererea de cazare în campus!