Skip to the content

6 pași pentru a-ți face prieteni mai ușor

Gândindu-te la modul în care te vei adapta și îți vei face prieteni atunci când mergi la facultate poate fi o sursă de anxietate în avans. Primul lucru pe care trebuie să-l ai în minte este că aproape toată lumea va simți același lucru. Cei mai mulți oameni se simt constrânși atunci când pășesc într-o nouă aventură.

  1. Țineți în frâu nervozitatea

Încercă să te gândești la ea ca la o emoție. Dacă ai fluturi în stomac atunci când vorbești cu noii colegi pentru prima dată, acest lucru este natural. Încercă să îți înfrânezi acest sentiment și să te gândești la un lucru plăcut.

  1. Zâmbește și fii deschis

Nu sugerăm să divulgi cele mai intime detalii din viața ta pentru toată lumea din grupul tău, dar un zâmbet și un salut prietenos poate face diferența. Amintește-ți că și ei își caută prieteni, la fel ca tine.

  1. Oferă-ți ajutorul

Folosește nesiguranța celorlalți pentru a te ajuta să începi să construiești relații – oferă-te să ajuți sau să fii capabil să recunoști că simți la fel.

  1. Înscrie-te în asociația facultății

Făcând parte dintr-un grup care este deja unit și toți se cunosc între ei poate suna înfricoșător. Stai liniștit, nu este, asta înseamnă că ai posibilitatea să ”trișezi” în a cunoaște persoane noi. Analizează puțin, vezi cine pare să aibă un grup stabil și aproprie-te de unul dintre ei. Apoi BOOM… ai cunoscut o persoană, dar ai posibilitatea să-ți faci mai mulți prieteni.

  1. Participă la activitati

Dacă stai într-un campus de studenți, profită. Acest lucru poate să fie un avantaj foarte mare pentru tine. Mergi la evenimente organizate în cadrul campusului, înscrie-te ca vlountar, e oportunitatea ta să te faci remarcat.

  1. Ia inițiativa

Cel mai probabil viitorul tău coleg de cameră este la fel de emoționat ca tine. Lume nouă, persoane noi, împrejurimi noi. Acestea ar fi trei lucruri care te-ar înspăimânta, dar nu uita, și colegul tău și toți bobocii trec prin același lucru, așa că dacă vezi că ceilalți nu fac nimic să te cunoască, încearcă tu să-i cunoști pe ei.

Dar poate cel mai important lucru pe care trebuie să ți-l amintești:

Fii autentic și fii tu însuți, empatic, un bun ascultător; să fii acolo când cineva are nevoie de un sfat, face minuni. Nu te pune sub presiunea de a fi cel mai amuzant, cel mai tare, cel mai inteligent, cel mai cinic, doar pentru a fi acceptat. Fii tu însuți, gândește-te și la cei din jurul tău și vei fi bine.

Completează cererea de cazare în campus!